donderdag 23 oktober 2014

VERBODEN VERLANGEN; Foto, 1978

Een volle bar. Veel halfvolle en lege glazen. Sigarettenrook in het schijnsel van gekleurde lampen. 
De foto op mijn beeldscherm vertoont een geelgroene zweem, alsof er een filter is toegepast om hem kunstmatig een gedateerd sfeertje te geven. Maar de kleine scheurtjes en kreukjes, en de zichtbare schaduwranden eromheen, verraden dat hij authentiek is, en ingescand. 
Hoewel redelijk scherp is het beeld chaotisch en ontbreekt er diepte en focus, overduidelijk een amateurkiekje.  Het licht is harder en witter dan je gezien de sfeerverlichting zou verwachten, waarschijnlijk is er zo'n vierkant flitsblokje gebruikt. 
Aan de muur op de achtergrond hangt een groot affiche waarop concerten staan aangekondigd: Vrijdag 15 april: Herman Brood & his Wild Romance , Zaterdag 23 april: Barrelhouse. Eronder nog meer tekst, onleesbaar.
Te midden van een aantal mensen van wie we alleen de achterkant zien, zitten Esther en ik allebei omgedraaid op een kruk, onze rug tegen de bar. Nancy leunt tussen ons in en zit half op mijn knie. Hoe oud zijn we daar? Vijftien, zestien hooguit. We hebben alle drie een versleten spijkerjack aan. Lachend kijken we in de lens, drie glazen bier geheven in de richting van de fotograaf. En in onze vrije hand - schaamteloos - alle drie een shaggie tussen wijs- en middelvinger geklemd.


Dit verhaal werd geschreven in het kader van een schrijfopdracht:
Beschrijf een persoon, een plek, een tijd of een voorwerp, dus er is geen handeling, geen dialoog of monoloog. Met als titel Verboden Verlangen. Maximaal 250 woorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten