UitgegevenEngel 
~ een spannend verhaal over internet-dating~
Auteur: Monique de Rooij
Verschenen: mei 2011 bij Uitgeverij Boekscout Proloog

Hij heeft nog zes minuten. Verwilderd kijkt hij om zich heen Hij schiet nog gauw een schoon shirt aan, doet wat deo onder zijn oksels en poetst zijn tanden. Hij denkt aan Angelique, die nu ieder moment voor de deur kan staan. Loopt naar zijn beeldscherm en kijkt nog even naar haar foto. Ziet ie dat nou goed? Het leek even alsof ze naar hem knipoogde. En haar prachtige volle lippen een stukje uiteen liet wijken, om met het puntje van haar tong heel eventjes langs haar bovenlip…Hij knippert een paar keer met zijn ogen. Zijn erectie dringt zich alweer aan hem op. Goddank.

Een muziekje…Hij trekt intuïtief Portishead - Dummy uit de kast. Iemand - wie ook alweer- heeft hem eens verteld dat ze dat de geilste cd ooit vond. Hij ontkurkt een fles rode wijn en zet die met twee glazen, die hij eerst nog even oppoetst, op de salontafel. Dan gaat hij op de bank zitten. Hij schenkt zichzelf alvast een glas in. En, waarom ook niet, ook alvast eentje voor Angelique.

Angelique, door wie hij zich zojuist heeft laten kennen, zoals hij nooit door iemand gekend is. Aan wie hij zich heeft overgeleverd. Willoos. Hij is verdomme écht verliefd op haar geworden. Voor het eerst in zijn hele bestaan voelt hij zich helemaal week worden door een vrouw. Mooie, verleidelijke, sensuele Angelique. Die zijn stoutste fantasie heeft waargemaakt. Gáát waarmaken, zo meteen! 


In een poging de spanning te verminderen tikt hij een sigaret uit het pakje dat voor hem op tafel ligt en brengt die naar zijn mond, maar halverwege bedenkt hij zich. Beter even wachten tot ze er is, dan kunnen ze samen een sigaretje opsteken. En dan stinkt zijn adem niet zo als hij haar zo dadelijk vol op haar prachtige mond kust. De bel kan nu ieder moment gaan. Hij slaakt een diepe zucht, neemt een slok wijn en probeert te ontspannen.

'Ohh, can't anybody see, we've got a war to fight…' zingt Beth Gibbons met haar hoge, breekbare stem.

Hij houdt zijn oren gespitst, anders zal hij door de muziek heen misschien de bel niet horen. ***
Prijs: € 13,95
Te bestellen bij Boekscout 
[Voor het sfeerbeeld, de muziek die de hoofdpersoon draait tijdens de proloog]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten